UPRAVLJAČKI SATOVI I DALJINSKO UPRAVLJANJE ZVONIMA

UPRAVLJAČKI SATOVI – ugrađujemo upravljačke satove renomiranog talijanskog proizvođača Ecat, koji iste izvozi diljem svijeta. Digitalni upravljački satovi savršene su preciznosti i služe za upravljanje zvonima, čekićima, toranjskim satovima, te za razne druge funkcije (npr. programiranje uključenja i isključenja rasvjete, automatsko grijanje crkve…). Jednostavni su za rukovanje i na hrvatskom su jeziku. Programirati se može blagdane, devetnice, tjedno, periodički, ciklistički i posebno. Mogućnost otkucavanja sati, brecanja(mrtvo) i slavljena. Slavljenje je moguće programirati po tradicionalnom slavljenju za određenu crkvu ili prema notnom zapisu, slaviti se može ručno i ima veliki izbor gotovih melodija. Pomoć baterije u slučaju nestanka struje (do 30 dana). Prijam točnog srednjeeuropskog vremena preko DCF antene. Automatska promjena vremena zima/ljeto i ljeto/zima. Sat Punto SP1 proizvod je koji uključuje najnovija svjetska tehnološka dostignuća. Uz sve gore navedeno ovaj sat može uključivati zvona, slavljene i mrtvo telefonskim pozivom putem govornog automata, SMS-om ili možete satom upravljati putem mobilne aplikacije. Može se programirati od strane vas ili servisera putem SD kartice i USB kabela. Ovaj sat ima do 44 kanala i ne treba višežilne kablove, može upravljati zvonima putem dvije žice ili bežično. Ima još raznih dodataka od kojih ćemo izdvojiti sustav Plug and Play za zamjenu sata i klavijature koje spajate direktno na sat i preko kojih možete skladati vlastitu melodiju slavljenja. U ponudi imamo i jednostavne uklopne satove s tjednim programiranjem.

DALJINSKO UPRAVLJANJE ZVONIMA – moguće je putem daljinskog upravljača ili putem poziva, sms-a, e-maila, govorne sekretarice i mobilne aplikacije.

ZVONA I BATOVI

ZVONA – nova zvona nabavljamo u jednoj od najstarijih talijanskih ljevaonica zvona, ljevaonici De Poli, osnovanoj 1453. godine. Stoljetna tradicija koja prati suvremena dostignuća daje zvonima najljepši zvuk. Veliki izbor prekrasnih ukrasa omogućuje vam da vaše zvono bude posebno umjetničko djelo. Zvona se lijevaju u težinama od 15 kg do 3400 kg. Također, prema želji kupca zvona možemo nabaviti i u drugim ljevaonicama.

BAT ZVONA – kvaliteta zvuka zvona ovisi vrsti bata zvona, o pravilnom dimenzioniranju bata i izboru materijala za vješanje i izradu bata. Najčešće koristimo klasične batove s kožom. Koža kao prirodni materijal koji se koristi stoljećima zvonima daje najljepši zvuk. Batove izrađujemo od mekanog željeza kako ne bi razbijali zvono. Batovi mogu biti klasični s kožom ili zglobni s kugličnim ležajima.

KONSTRUKCIJE I JARMOVI ZA ZVONA

KONSTRUKCIJA ZA ZVONA – metalne konstrukcije su najjednostavniji način postavljanja zvona u zvonik, a prostor u vašem zvoniku određuje veličinu i tip konstrukcije. Izrađuje se od raznih čeličnih profila prema statičkom izračunu i postavlja na gumene amortizere radi sprječavanja vibracija. Konstrukcija može biti stojeća s poda ili viseća, tako da visi na zidovima ili na ploči poviše zvona. Konstrukcija se boja ili pocinčava ovisno o želji kupca.

JARAM ZVONA – zvono se na jaram učvršćuje kovanim vidama, a između jarma i zvona postavlja se hrastov izolator. Sa svake strane jarma nalazi se osovina sa samo podesivim kugličnim ležajima. Jaram se boja ili pocinčava.

ELEKTRIFIKACIJA ZVONA

POGON ZVONA – se sastoji od elektromotora s termičkom zaštitom i lančanikom, razdjelnog ormara s potrebnim elektro sklopom, elektromehaničke komande za upravljanje njihanjem zvona i lanca s oprugom i zategom. Oprema i uređaji koje ugrađujemo su vrlo pouzdani i dugotrajni proizvodi renomiranih proizvođača (Končar, Schrack, Finder, ABB,…). Moguća je i montaža na postojeće drvene ili metalne konstrukcije. Elektromehanička komanda zvona je najbitniji dio pogona zvona kojim se regulira njihanje zvona, zato ugrađujemo najbolje komande na tržištu talijanskog proizvođača Ecat. pogon zvona može  biti sa ili bez kočnice za prisilno zaustavljanje zvona. 
Po želji kupca ugrađujemo i linearne motore za pogon zvona. Prednost linearnog motora je eliminacija zvuka prijenosa lanca. A nedostaci su veća potrošnja struje, 2 do 3 puta skuplja ugradnja, veći troškovi popravaka, posebno kod udara groma ili velikog napona. 

MEHANIZAM ZA
UDARANJE (čekić) – on se sastoji od elektromagnetnog bata i elektro sklopa u razdjelnoj kutiji. Bat služi za otkucavanje sati, brecanje(mrtvo) i slavljenje. Postoje dvije vrste bata, bat s glavom i bat s rukom. Elektromagnetni bat je izrađen od pocinčanog željeza i inoxa, te je zaštićen od prodora vode.

SOLAR – U suradnji s tvrtkama specijaliziranim za solare, vršimo ugradnju elektrifikacije zvona koja se u potpunosti napaja strujom dobivenom iz solara.

TORANJSKI SATOVI

Kompletni satni mehanizam sa sastoji od ploče sata, kazaljki, elektromotora s getribom i prijenosa za okretanje kazaljki. Oblik, veličinu, boju sata, brojeva i kazaljki proizvodimo prema želji kupca. Izrađujemo satove od plexiglasa u metalnim okvirima ili kompletno metalne satove. Mehanizmi sata su zatvorenog tipa, tako da nisu podložni nepovoljnim uvjetima (nečistoća od ptica, vrijeme, prašina…). Dijelovi getribe i prijenosa su izrađeni od inoxa, mesinga i aluminija. Kazaljke su izrađene od aluminija i inoxa. Također, vršimo sve preinake na postojeće satove (nova elektrifikacija, nove kazaljke na postojeće brojčanike, itd.).

ZAŠTITA OD PTICA, PODESTI I STUBE

ZAŠTITA OD PTICA – izvodimo dvije vrste zaštite, zaštita pocinčanom mrežom i zaštita šiljcima koji sprječavaju stajanje ptica na rubove.

PODESTI I STUBE – izrađujemo metalne pocinčane podeste i stube u zvonicima.

SERVIS – STRUČNA PODRŠKA 24/7

Pružamo usluge redovnog godišnjeg održavanja, a u slučaju kvara dolazimo u najkraćem mogućem roku. Vodimo detaljnu evidenciju o svim zvonima koje održavamo i popravljamo. Svrha evidencije je nadziranje broja i vrste kvarova kako bi se ubuduće što efikasnije otklonili.